Frea de Vente - BodyUpgrading

Afvallen, bewegen en sport, wist je DIT al?

Om af te vallen en een goede gezondheid te behouden, moet je regelmatig bewegen. Dit is een feit dat overal wordt benadrukt als een sleutel tot het behoud van fitheid en het bevorderen van een gezonde ouderdom, en het is wetenschappelijk bewezen. Beginnen met regelmatig bewegen heeft op zowel je lichaam als je geest een positief effect, omdat de toegenomen zuurstoftoevoer je energieker doet voelen en helpt om het verlangen naar tussendoortjes te verminderen. Hoe eerder je dus begint hoe beter je je voelt!

Onderzoek heeft al lang aangetoond dat voeding een cruciale rol speelt bij gewichtsverlies, wel tot 80%, terwijl lichaamsbeweging een daarbij ook een grote ondersteunende rol speelt. De combinatie van gezonde voeding en beweging is buitengewoon effectief. Het helpt niet alleen bij gewichtsverlies, maar helpt ook bij het behouden van spierweefsel en het bevredigen van de behoefte aan alle essentiële voedingsstoffen, wat essentieel is voor een goede gezondheid en een energiek leven.

Hoeveel en hoe vaak moet je bewegen? Recente onderzoeken suggereren dat bewust en actief bewegen minimaal drie keer per dag gedurende minstens een half uur ideaal is.

Het is belangrijk om geleidelijk aan je bewegingsroutine op te bouwen, van bijvoorbeeld één keer per dag naar drie keer per dag, en goed naar je lichaam te luisteren om te bepalen wat haalbaar is, zelfs als het regent of waait. Wees creatief met je beschikbare tijd, want hoewel het tijd kost, kan het je leven aanzienlijk verlengen. Onthoud dat het nooit te laat is om te beginnen. Het belangrijkste is om het in jouw tempo te doen en het geleidelijk op te bouwen. Probeer bijvoorbeeld 35 minuten achter elkaar in hetzelfde tempo te bewegen, of het nu wandelen, fietsen of zwemmen is. Het gaat niet om lánger bewegen, maar om de frequentie gedurende de dag.

Een handige tip is om eerder op te staan en meteen te bewegen, zodat je je eerste halfuur van beweging al hebt voltooid. Als je dan ‘s avonds na je werk geen zin meer hebt, heb je toch al gepresteerd die dag en hoef je je niet schuldig te voelen!

Er zijn verschillende manieren om te bewegen, en het is belangrijk om een aanpak te vinden die bij jou past en die je vol kunt houden in je dagelijks leven. Of je nu jong bent of wat ouder, maak een planning die haalbaar is en integreer beweging in je levensstijl, net zoals je doet met eten. Nederland in Beweging op televisie is een geweldige manier om te beginnen, geschikt voor zowel jong als oud.

Hardlopen is niet voor iedereen geschikt, en het is belangrijk om een activiteit te kiezen die je leuk vindt om het vol te kunnen houden. Voor sommigen kan het behulpzaam zijn om specifieke sportvoeding te overwegen, zoals Herbalife H24, om ervoor te zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, vooral als je intensief sport.

We kunnen leren van vroeger, toen we als kinderen van nature veel bewogen door naar school te fietsen, na school buiten te spelen en verschillende spelletjes te doen. Deze vroege blootstelling aan beweging legt een goede basis voor een leven lang plezier in bewegen.

Sporten is uitstekend, omdat het niet alleen bijdraagt aan beweging, maar ook aan spieropbouw. Naarmate we ouder worden, neemt de spiermassa af, dus het is belangrijk om activiteiten te vinden die spieropbouw bevorderen en die je leuk vindt en kunt volhouden. Het is mogelijk om verschillende sporten te mixen of online sporten te proberen, wat ook voordelig kan zijn voor je portemonnee. Bedenk of je dit vaker vol kunt houden; bijvoorbeeld 3 of 4 keer per week. Maar vergeet niet dat zonder een goed uitgebalanceerd dieet, zoals dat van Herbalife, het gewenste effect moeilijk te bereiken is, vooral op de lange termijn. Herbalife is een toonaangevend merk op het gebied van gezonde sportvoeding, zeker met hun H24 lijn. Dus overweeg het eens en zie het verschil in spieropbouw en vetverlies, weg met die buikjes 😉

 

Mijn tips op een rijtje

  1. Probeer je frequentie te verhogen, het liefst zelfs vaker per dag. Ook als dit betekend dat je trainingen korter worden; bijvoorbeeld 15 min.
  2. Sport je aan het begin van je dag, dan hoef je je aan het eind van de dag niet schuldig te voelen als het niet meer lukt.
  3. Kies een activiteit die je leuk vindt om het langer vol te houden.
  4. Zorg dat je de spiermassa de juiste voeding krijgt om op te kunnen bouwen. Onze Herbalife H24-lijn is speciaal ontwikkeld voor intensieve sporters.

Gerelateerd

Persoonlijke begeleiding

Frea de Vente van Body Upgrading International

Frea de Vente

Wij zijn sinds 1994 actief en hebben jarenlange ervaring als Herbalife Nutrition Member. Wij zijn gepassioneerd om u te begeleiden zoals u dat wenst, naar het doel wat u heeft. Vaker lekker bewegen per dag heeft 20% invloed op uw gewicht en gezondheid, goede voeding heeft volgens vele onderzoeken zelfs 80% invloed daarop, wilt u persoonlijk advies of begeleidt worden, laat het ons weten.

Sport u? Herbalife24 is marktleider in kracht of duursport en recreatieve sportvoeding.

Is uw doel gewichtsverlies dan is de Herbalife shake samen met een calorie beperkende maaltijd en levenswijze, de manier om af te slanken en toch voldoende bouwstoffen binnen te krijgen. Dat is belangrijk om ook een gezondere levenswijze te creëren voor uw toekomst. 

De waardering van www.bodyupgrading.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 43 reviews.